caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Awokado faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kolejna potrawa z awokado. Taka ni sałatka, ni pasta do pieczywa

Awokado faszerowane

Składniki:

Awokado faszerowane

 

 

 

Sposób przygotowania:

Awokado faszerowane
Awokado przekroić na pól, wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ w taki sposób żeby nie uszkodzić skórki (będzie potrzebna). Miąższ rozgnieść na jednolita masę z dodatkiem majonezu, soli i pieprzu. Cebulę obrać, drobno posiekać. Do masy z awokado dodać posiekana cebulę i starty ser. Dokładnie wymieszać. Masę nałożyć z powrotem do skórek - miseczek. Schłodzić przez 15 minut w lodówce. Podawać z pieczywem.