czekoladka145

czekoladka145

Szef Kuchni
[Przepisów: 80]

Babeczka ananasowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Warto ja wypróbować,bo jest smaczna a wychodzi każdemu.

Babeczka ananasowa

Składniki:

Babeczka ananasowa

 

 

  • Składniki:

 

  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 paczki kisielu ananasowego
  • 3 łyzki mąki pszennej tortowej
  • 3 łyżki oliwy
  • 1/2 kostki masła
  • 4 krążki ananasa z puszki
  • cukier puder do posypania ciasta

 

  • foremka z kominkiem
  • margaryna do wysmarowania formy
  • mąka do wysypania formy

Sposób przygotowania:

Babeczka ananasowa
Margarynę utrzeć z cukrem na puch,dodawać po jednym jajku i rozetrzeć do gładkiej masy.Następnie wyspać przesiany proszek kisielowy wraz z mąką pszenną i proszkiem.Dodać olej i pokrojone bardzo drobniutko 2 plastry ananasa ,wymieszać.Wlać masę do formy i wstawić do piekarnika na ok.30 minut w temperaturę ok.170oC.Po upieczeniu posypać obficie cukrem pudrem i ozdobić pozostałymi krążkami ananasa.