beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Babeczki biszkoptowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczny babeczkowy deserek.

Babeczki biszkoptowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Babeczki biszkoptowe

 

  • jajka 4 sztuki
  • mąka 1 szklanka
  • cukier 3/4 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • krem budyniowy
  • dżem wiśniowy
  • polewa czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Babeczki biszkoptowe
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier i żółtka. Następnie dodajemy powoli mieszając mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Posmarowane tłuszczem foremki napełniamy do 3/4 wysokości. Pieczemy babeczki ok 15 minut (do suchego patyczka). Babeczki wyjmujemy z foremek, studzimy i przekrawamy na połowę. Smarujemy dżemem, kremem i lekko dociskamy. Polewamy polewą czekoladową.
Babeczki biszkoptowe
Babeczki przelożone masami i dżemem polane polewą czekoladową.