Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Babeczki biszkoptowe z budyniem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

puszyste nadziewane babeczki

Babeczki biszkoptowe z budyniem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Babeczki biszkoptowe z budyniem

 

  • 3 jajka
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1,5 szklanki maki
  • 1 łyzeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 budyń czekoladowy
  • 0,5 l mleka

 

Sposób przygotowania:

Babeczki biszkoptowe z budyniem
Budyń ugotowac jak w przepisie na mleku. Ostudzić.
Białka ubić na sztywna piane razem z cukrem. Dodać żółtka cały czas miksując. Przez sito wsypac mąke oraz proszek do pieczenia i wlac olej. Dokładnie wymieszać, aby olej nie zostal nadnie naczynia. Ciasto przełożyć do foremek na babeczki. Na to wyłożyc po łyżce budyniu.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 45 minut w 180 stopniach.
Babeczki biszkoptowe z budyniem
w silikonowych foremkach dobrze sie upeika i bez prosblemu wyjmiemy upieczone ciastka