Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Babeczki biszkoptowe z migdałową posypką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Pyszne babeczki z chrupiącą posypką. Doskonale smakują za szklanką ciepłego kakao. Każdemu będą smakować.

Babeczki biszkoptowe z migdałową posypką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki biszkoptowe z migdałową posypką

 

  • 4 jajka
  • 10 dag cukru kryształu
  • 15 dag mąki krupczatki
  • 2,5 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 50g płatków migdałowych
  • 1,5 łyżki cukru marcepanowego

Sposób przygotowania:

Babeczki biszkoptowe z migdałową posypką
Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę. Nadal ubijając stopniowo dodaję olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przekładam łyżką do papilotek ułożonych na blaszce na muffinki (do 3/4 wysokości). Wierzch babeczek posypuję płatkami migdałowymi i cukrem marcepanowym. Babeczki piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni. 
Babeczki biszkoptowe z migdałową posypką
Jajka ubijam z cukrem na puszystą masę.
Babeczki biszkoptowe z migdałową posypką
Nadal ubijając stopniowo dodaję olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Babeczki biszkoptowe z migdałową posypką
Ciasto przekładam łyżką do papilotek ułożonych na blaszce na muffinki (do 3/4 wysokości).
Babeczki biszkoptowe z migdałową posypką
Wierzch babeczek posypuję płatkami migdałowymi i cukrem marcepanowym. Babeczki piekę 30 minut w temperaturze 170 stopni.