katarzyna s.

katarzyna s.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 56]

babeczki czekoladowe z porzeczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Babeczki, które możemy wypełnić dowolnymi owocami.

babeczki czekoladowe z porzeczkami

Składniki:

babeczki czekoladowe z porzeczkami

 

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka cukru
  • ½ szklanki oleju
  • 2 jajka
  • 1 proszek do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • Aromat waniliowy
  • Dżem porzeczkowy
  • Porzeczki

 

Sposób przygotowania:

babeczki czekoladowe z porzeczkami
Odjąć 3 łyżki z podanej mąki, wsypać kakao i proszek, przesiać razem. Dodać cukier, mleko, żółtka, kilka kropel aromatu i olej. Zmiksować. Białka ubić na sztywno, połączyć z masą i wymieszać lekko. Wlewać masę do formy do połowy, następnie po łyżeczce dżemu i następnie resztę masy. Piec w 180 stopniach ok. 20 minut, ozdobić świeżymi porzeczkami lub innymi owocami.

Tagi:

jajko jajka