iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Babeczki kakaowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Babeczki są prostym pomysłem na coś smacznego a i taniego i prostego. Dlatego często takie piekę szczególnie na weekend.

Babeczki kakaowe

Składniki:

Babeczki kakaowe

 

Sposób przygotowania:

Babeczki kakaowe
Żurawiny zalewamy gorącą wodą na kilka minut a następnie przecedzamy. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy jajko i ucieramy. Mąkę mieszamy z proszkiem oraz solą i dodajemy do masy na przemian z mlekiem, dodajemy również żurawiny. Masa powinna być gęsta. Wykładamy porcję masy do papilotek i pieczemy 30 min. w temp. 170 stopni. Masa: 1/2 litra śmietany kremówki, łyżeczka kakao, 1/2 szklanki cukru pudru. Ubijamy śmietanę z cukrem pudrem, dodajemy kakao, dekorujemy zimne babeczki.

Tagi:

jajko jajka