Niuulaa

Niuulaa

Kucharz
[Przepisów: 14]

Babeczki lodowo - jogurtowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tani przepis na 12 jogurtowo - lodowych babeczek

Babeczki lodowo - jogurtowe

Składniki:

Babeczki lodowo - jogurtowe

 

  • 25 dag wiśni bez pestek
  • 3 łyżki likieru wiśniowego
  • 2 żółtka
  • 20 dag cukru pudru
  • 50 dag gęstego jogurtu
  • 25 dag śmietany kremówki
  • 1 saszetka cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Babeczki lodowo - jogurtowe
Odsącz nadmiar soku z wiśni, wymieszaj je z cukrem i likierem. Następnie odstaw na godzinę. Podczas oczekiwania utrzyj żółtka z cukrem pudrem. Dodaj do tego jogurt i wymieszaj tak, aby masa była jednolita. Ubij na sztywno kremówkę z cukrem waniliowym. Przełóż ją do garnka z masą jogurtową. Odsącz ponownie wisienki i dodaj je do masy jogurtowej, lekko wymieszaj. Weź 12 metalowych foremek i wyłóż je papierkami do pieczenia babeczek. Wypełnij je masą jogurtową i odstaw do zamrażalnika na ok. 5 godzin. Po tym czasie babeczki są od razu gotowe do spożycia. Smacznego!

Tagi:

beza bezy