czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Babeczki marchewkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Babeczki marchewkowe to zdrowy deser bez dodatku białego cukru, to prosty sposób na przemycenie warzyw.

Babeczki marchewkowe

Składniki:

Babeczki marchewkowe

 

  • na 12 babeczek
  • 1 i 2/3 szklanki mąki
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • 3/4 szklanki oleju kokosowego
  • 1/4 szklanki cukru trzcinowego
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 większe marchewki

Sposób przygotowania:

Babeczki marchewkowe
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o drobnym oczku. Olej, cukier i jajka roztrzepać do spienienia i dodać mąkę przesianą z sodą i cynamonem.

Masę jajeczną wymieszać ze startą marchewką, a następnie do papilotek lub natłuszczonej formy na muffinki.

Piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg).