Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Babeczki muffinkowe z bitą śmietaną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne babeczki pyszne na przyjęcie i każdą uroczystość rodzinną.

Babeczki muffinkowe z bitą śmietaną

Składniki:

Babeczki muffinkowe z bitą śmietaną

 

 

 

Sposób przygotowania:

Babeczki muffinkowe z bitą śmietaną
Wszystkie składniki łączymy za pomocą robota. Lekko wyrabiamy ręcznie, a następnie chłodzimy w lodówce przez 30 minut.

Gdy minie czas chłodzenia ,wyciagamy ciasto na stolnice, wałkujemy i wypełniamy formę muffinkową kształtujac brzegi. Gotowe babeczki nakłuwamy lekko widelcem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 * C i pieczemy 15 minut.

Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i gotową ozdabiamy babeczki. Na każdą kładziemy jeżyny lub dowolny mały owoc.