Babeczki na słono

Madija - Przepis na: Babeczki na słono offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 686
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Babeczki na słono
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

babeczki w wytrawnej wersji


trudność: średne
czas:

Babeczki na słono - SKŁADNIKI:

  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki krupczatki
  • 20 dkg margaryny Kasi
  • 2 żółtka
  • Szafran
  • Bazylia
  • Krem:
  • 100 g serka homogenizowanego
  • Szczypiorek
  • 2 jajka
  • Reszta:
  • Ser żółty
  • Papryka czerwona
  • Liscie bazylii
  • Rzodkiewka
  • Świeży ogórek
  • Sol, pieprz do smaku
  • Do dekoracji:
  • Szczypiorek
  • Pietruszka
  • Pomidorki koktajlowe
  • Szafran
  • Ziarna pieprzu

Babeczki na słono - PRZYGOTOWANIE:

Zarobić wszystkie składniki na ciasto i na 30 minut włożyć do lodówki. Rozwałkować i wykrawać foremkami do babeczek.Z wierzchu posypac szafranem i bazylią. Piec w tych foremkach. Ciasto samo się uformuje.
Krem:
Jajka ugotować. Drobno pokroic i wymieszać z serkiem, do tego dodac drobno posiekany szczypiorek i doprawić do smaku. Krem nałożyc na babeczki i udekorować kawałkami sera, papryki czerwonej, ogórka i rzodkiewką.
Podawać na tacy udekorowanej pomidorkami, szczypiorkiem, pietruszka i przyprawami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babeczki na słono  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wypieki na słono
Chleb mleczny żytni na zakwasie Chleb mleczny z ryżem na drożdżach Domowe pity do kebaba
Zapiekane naleśniki a la caprese Pyszna tarta z dynią Pszenny chleb na zakwasie z dyniowym puree
Pizza rzeźnicka Kwiaty dyni w tarcie Włoskie bułeczki z farszem
Pizza z aromatycznymi kurkami Precle z makiem Kapuściane rogaliki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane