Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 685]

Babeczki na słono

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

babeczki w wytrawnej wersji

Babeczki na słono Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki na słono

Sposób przygotowania:

Babeczki na słono

Zarobić wszystkie składniki na ciasto i na 30 minut włożyć do lodówki. Rozwałkować i wykrawać foremkami do babeczek.Z wierzchu posypac szafranem i bazylią. Piec w tych foremkach. Ciasto samo się uformuje.
Krem:
Jajka ugotować. Drobno pokroic i wymieszać z serkiem, do tego dodac drobno posiekany szczypiorek i doprawić do smaku. Krem nałożyc na babeczki i udekorować kawałkami sera, papryki czerwonej, ogórka i rzodkiewką.
Podawać na tacy udekorowanej pomidorkami, szczypiorkiem, pietruszka i przyprawami.

Tagi:

szafran