cooked

cooked

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Babeczki na zsiadłym mleku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Delikatne, zwarte i wilgotne ciasto na zsiadłym mleku w formie małych babeczek. Idealna przekąska bądź deser.

Babeczki na zsiadłym mleku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki na zsiadłym mleku

 

  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka zsiadłego mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Babeczki na zsiadłym mleku
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia Następnie dodać pozostałe składniki: zsiadłe mleko, olej, jajka, cukier. Wszystko mieszamy ręcznie za pomocą łyżki (mogą być grudki). Masę przekładamy do foremek (ok. 2 łyżki na jedną babeczkę) i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok 20 min w temp. 175 C. Smacznego! 
Babeczki na zsiadłym mleku
Etap 1 - połączyć wszystkie suche składniki
Babeczki na zsiadłym mleku
Etap 2 - dodać wszystkie mokre składniki i wymieszać
Babeczki na zsiadłym mleku
Etap 3 - nakładać do foremek po 2 łyżki na 1 babeczke
Babeczki na zsiadłym mleku
Etap 4 - Piec w temp 175 C przez 20 min

Tagi:

jajko jajka