kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Babeczki orzechowo- truskawkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Babeczki są łatwe do wykonania, a smakują wspaniale. Można je robić także z innymi owocami.

Babeczki orzechowo- truskawkowe

Składniki:

Babeczki orzechowo- truskawkowe

 

  • 2 szkl. mąki
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 szkl. posiekanych drobniutko orzechów włoskich
  • 2 szkl. truskawek (mogą być mrożone)
  • 90 dag masła
  • 2 jajka
  • 1 szkl. maślanki
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Babeczki orzechowo- truskawkowe
Mąkę wymieszaj z solą, cukrem, orzechami, umytymi truskawkami bez szypułek i proszkiem do pieczenia. Masło stop i odstudź. Wymieszaj z maślanką, jajkami i cukrem waniliowym. Wymieszaj to z mąką z dodatkami. Foremki na babeczki wysmaruj masłem. Wymieszaną masę przelej do foremek i upiecz.
Smacznego!;-)

Tagi:

jajko jajka