jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Babeczki owocowe z serca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Owocowe babeczki w kształcie serca z bitą śmietaną wspaniale smakują w letnie popołudnie!

Babeczki owocowe z serca Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babeczki owocowe z serca

 

  • 250 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 duże jajo
  • 150 g cukru
  • 150 ml jogurtu
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • szczypta soli
  • 200 g porzeczek czarnych i agrestu
  • czarna porzeczka i bita śmietana do dekoracji

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Babeczki owocowe z serca
Myjemy i obieramy owoce. Odsączamy je z wody. Mieszamy mąkę z proszkiem i sodą oraz szczyptą soli. W drugiej misce mieszamy jajo z cukrem, jogurtem i 4 łyżkami oleju. Do płynnej masy wsypujemy mąkę i mieszamy. Dodajemy owoce - mieszamy. Masę przekładamy do silikonowych foremek w kształcie serca . Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w temp 180 st.C przez 20-25 min. Wyjmujemy je, gdy będą rumiane. Poprzestudzeniu dekorujemy babeczki bitą śmietaną i czarną porzeczką .
Babeczki owocowe z serca
Masę przekładamy do silikonowych foremek w kształcie serca .
Babeczki owocowe z serca
Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w temp 180 st.C przez 20-25 min.
Babeczki owocowe z serca
Myjemy i obieramy owoce. Odsączamy je z wody.