czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 265]

Babeczki ryżowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Takie babeczki ryżowe to przykład jak z niewielkiej ilości składników zrobić niedzienne danie i urozmaicić nasze menu.

Babeczki ryżowe

Składniki:

Babeczki ryżowe

 

Sposób przygotowania:

Babeczki ryżowe
Ryż ugotować do miękkości.

Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć bez dodatku tłuszczu. Przełożyć do ryżu. Na tłuszczu pozostałym z boczku usmażyć pokrojoną w kostkę i obsypaną curry cukinię. Osączyć ją na ręczniku papierowym i dodać do reszty składników.

Jajka roztrzepać do spienienia i dodać do ryżu. Całość przyprawić i dokładnie wymieszać.

Masę ryżową przełożyć do natłuszczonego naczynia do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.

Tagi:

ryż babeczki