reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Babeczki w paski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Są puszyste, lekkie z dodatkiem miodu i gorzką polewą, a przez dodatek oleju i wody są wilgotne:)

Babeczki w paski Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki w paski

 

 

  • 5 jaj
  • 3/4 szklanki cukru
  • 2 duże łyżki miodu prawdziwego
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka oleju
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao

 

  • Dodatkowo
  • 1 tabl. gorzkiej czekolady
  • 4 łyżki mleka

 

Sposób przygotowania:

Babeczki w paski
Odkładamy na bok 2 łyżki mąki i razem z proszkiem przesiewamy przez sito. Jajka ubijamy z cukrem przez około 5 minut. Dodajemy stopniowo mąkę, miód ,olej i wodę. Rozdzielamy masę na dwie części i do jednej dodajemy 2 łyzki mąki, a do drugiej 2 łyżki kakao. Nakładamy do foremek silikonowych na przemian łyżeczkę ciemnego i jasnego ciasta. Pieczemy w temp 185 stopni przez 20-22 minuty- do suchego patyczka. Wystudzić. Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, dodajemy mleko i rozpuszczamy w kąpieli wodnej
Babeczki w paski
Etap 1Nakładamy do foremek silikonowych na przemian łyżeczkę ciemnego i jasnego ciasta.
Babeczki w paski
Etap 2Pieczemy w temp 185 stopni przez 20-22 minuty- do suchego patyczka.

Tagi:

czekolada