pioge7

pioge7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 604]

Babeczki wielkanocne z kakao

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo dobre wielkanocne babeczki, polecam

Babeczki wielkanocne z kakao

Składniki:

Babeczki wielkanocne z kakao

 

Sposób przygotowania:

Babeczki wielkanocne z kakao
Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową! Margarynę utrzeć z cukrem na pulchną masę. Dodawać na zmianę jajka i mąkę wymieszaną i przesianą z proszkiem do pieczenia oraz solą. Tak przygotowane ciasto wlewać do natłuszczonych foremek na babki. Zostawić trochę ciasta i zabarwić go kakao na brązowo. Następnie nałożyć do foremek na bok foremki (tak jak na zdjęciu). Piec ok. 40 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.