szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Babeczki z agrestem pod bezą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Słodkie dzięki bezie, a kwaskowate dzięki agrestowi. Idealne połączenie smaków.

Babeczki z agrestem pod bezą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki z agrestem pod bezą

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z agrestem pod bezą
Margarynę ucieramy w misce lub mikserem, dodajemy połowę cukru i dalej ucieramy na gładką mase. Następnie dodajemy jajko, po połączeniu składników wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyć do foremek lub pailotek i do każdej papilotki na wierzch położyć kilka kulek agrestu. Białka ze szczypta soli ubić na sztywną pianę, dodawac stopniowo cukier cały czas ubijając. Na koniec dodac sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną i ubić razem. Pianę wykładać do wypełnionych muffinek. Wkłądamy do piekarnika nagrzanego do ok 160 stopni i pieczemy ok 35 minut.
Babeczki z agrestem pod bezą
Margarynę ucieramy z cukrem na masę gładka
Babeczki z agrestem pod bezą
Przygotowanym ciastem wypełniamy foremki i układamy agrest
Babeczki z agrestem pod bezą
Całość przykrywamy masą bezową i pieczmy
Babeczki z agrestem pod bezą
Pieczmey ok 35 minut w 160 stopniach i studzimy