Babeczki z bitą śmietaną i owocami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne babeczki z bitą śmietaną i owocami:)

Babeczki z bitą śmietaną i owocami

Składniki:

Babeczki z bitą śmietaną i owocami

 

  • Kruche ciasto:
  • 2,5 szklanki mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 2 żółtka
  • 200 g margaryny (Kaśka)
  • 1 opakowanie cukru waniliowego

 

  • Nadzienie:
  • 0,5 l śmietany 30%
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 opakowania śmietan-fix
  • 1 opakowanie perełek cukrowych

Sposób przygotowania:

Babeczki z bitą śmietaną i owocami
Kruche ciasto: Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, zagnieść na jednolita mase i rozwałkować na ok 5mm. Następnie należy wyciąć koła dopasowane do foremek. Foremki wyłożyć ciastem i nakuć widelcem. Piec ok. 15-20 min w temp. 180-190 stopni. Nadzienie: Śmietanę ubić z cukrem pudem, cukrem waniliowym i śmietan-fixem. Na wystudzone babeczki wyłożyć bitą śmietanę, udekorować owacami i perełkami cukrowymi lub innymi ozdobami. Smacznego:)