jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Babeczki z budyniem i owocami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

ciasteczka budyniowo- owocowe

Babeczki z budyniem i owocami

Składniki:

Babeczki z budyniem i owocami

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z budyniem i owocami
Zagnieść ciasto,wstawić dolodówki na 30 minut.

Zagnieść i rozwałkować schłodzone ciasto.

Wyciąć krążki foremką.

Posmarować foremki masłem i posypać bułką tartą.

Wylepić je ciastem, nakłuć ciasto widelcem.

Wstawić do nagrzanego do 180 stop.C.piekarnika i piec, aż się babeczki zrumienią.

Wyjąć babeczki z foremek.

Ugotować budyń, ostudzić, zmiksowac z masłem.

Rozpuścić żelatynę w150 ml gorącej wody, dodać cukier i sok cytrynowy.

Poczekać aż wystygnie i zacznie gęstnieć.

Napełnić babeczki kremem budyniowym, ułożyć owoce i zalać niewielką ilością gęstniejącej żelatyny.