ewasng

ewasng

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Babeczki z budyniowym kremem i owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo lubię takie babeczki, choć jest z nimi trochę pracy, to jednak warto. Idealnie pasują do kawy.

Babeczki z budyniowym kremem i owocami  Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki z budyniowym kremem i owocami

Babeczki:

Krem budyniowy:

Dekoracja:

Sposób przygotowania:

Babeczki z budyniowym kremem i owocami
Mąkę posiekać z margaryną. Dodać jajko i cukier puder. wyrobić gładkie ciasto i wstawić na około godzinę do lodówki.
Potem wylepić ciastem foremki posmarowane margaryną i posypane bułką tartą. Ułożyć na blasze i piec około 5-10 minut w 180 stopniach. Gdy są jeszcze ciepłe wyjąc z foremek, wystudzić. 

Z mleka odlać 3/4 szklanki i wymieszać z żółtkami i mąką. Pozostałe mleko zagotować z cukrem, margaryną i laską wanilii przekrojoną na pół z wydłubanymi ziarenkami.

Po zagotowaniu mleka laskę wanilii wyjąć i wlać masę żółtkową. Ugotować budyń.

Gdy budyń przestygnie napełnić babeczki przez szprycę. Udekorować owocami i tartą czekoladą.  
Babeczki z budyniowym kremem i owocami
Ciastem wylepić foremki posmarowane margaryną i posypane bułką tartą.
Babeczki z budyniowym kremem i owocami
Po upieczeniu wyjąć z foremek i ostudzić.