gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Babeczki z konfiturą jagodową

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

bardzo dobre babeczki, polecam

Babeczki z konfiturą jagodową Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Babeczki z konfiturą jagodową

 

  • 3 łyżki masła
  • 3 jajka
  • 6 łyżek cukru
  • cukier wanilinowy
  • sól
  • konfitury jagodowe
  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Babeczki z konfiturą jagodową
Białka oddzielić od żółtek, przyprawić je szczyptą soli i ubić na sztywno. Następnie dodać 3 łyżki cukru i ubijać na gładką, piękna pianę. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem. Dodać roztopione masło i cukier wanilinowy. Stopniowo dodawać utartą pianę. Łyżką napełniać foremki do połowy. Następnie dać odrobinę konfitury jagodowej i nałożyć jeszcze jedną łyżkę ciasta. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Babeczki z konfiturą jagodową
Babeczki są pyszne i lekkie. Smakują każdemu. Polecam.

Tagi:

jajko jajka