celi1

celi1

Szef Kuchni
[Przepisów: 88]

Babeczki z kremem czekoladowym.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Te babeczki doskonale wyglądają na stole jak również wyśmienicie smakują.

Babeczki z kremem czekoladowym.

Składniki:

Babeczki z kremem czekoladowym.

 

  • kruche: 1,5 szklanki mąki,1 jajko, 1/4 margaryny, pół szklanki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • na budyń: budyń śmietankowy, 1,5 szkl. mleka, 3 łyż. cukru
  • na krem: krem czekoladowy w proszku Dr. Oektera, 300 ml mleka,
  • do dekoracji: orzech włoskie, posypka czekoladowa.

Sposób przygotowania:

Babeczki z kremem czekoladowym.
1. Z margaryny, mąki, cukru, jajka, proszku do pieczenia zagniatamy ciasto kruche i wkładamy do zamrażalki na pół godziny. Następnie nakładamy do papierowych foremek na babeczki małą ilość ciasta, (ok. 1łyżka ciasta do każdej foremki) i pieczemy w piekarniku w 190 stopniach przez 15 minut. 2. W tym czasie robimy budyń z 1,5 szklanki mleka i cukrem. 3. Na jeszcze ciepłe babeczki nakładamy ciepły budyń. 4. Gdy wystygnie budyń przygotowujemy krem czekoladowy i nakładamy na babeczki  a potem dekorujemy orzechami, migdałami w płatkach i posypką.