dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Babeczki z mąki ryżowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 250
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Klasyczne muffiny sporządzone z mąki ryżowej. Smak babeczek ożywia dodatek ulubionego dżemu lub konfitury.

Babeczki z mąki ryżowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki z mąki ryżowej

 

  • 3 jajka
  • 1 szkl mleka
  • 1/3 szkl oleju
  • 3/4 szkl cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 szkl mąki ryżowej
  • 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • dżem

Sposób przygotowania:

Babeczki z mąki ryżowej
Do miski wbijamy jajka. Dodajemy olej i mleko i dokładnie mieszamy. W następnej misce mieszamy mąkę ryżową wraz z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Następnie stopniową dodajemy suche składniki i dokładnie mieszamy. Ciasto wlewamy do foremek i na środku układamy niewielką ilość dżemu. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni ok 25 minut. Smacznego!
Babeczki z mąki ryżowej
Jajka dokładnie mieszamy z mlekiem i olejem.
Babeczki z mąki ryżowej
Mąkę ryżową mieszamy z cukrami i proszkiem do pieczenia.
Babeczki z mąki ryżowej
Suchę składniki dokłądnie mieszamy z mokrymi .
Babeczki z mąki ryżowej
Ciasto wlewamy do folremek i na wierzchu nakładamy dżem.

Tagi:

jajko jajka