Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Babeczki z marakują

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Kruchutkie babeczki z musem serowym i świeżą marakują, to dosyć nietypowe połączenie smakowe, ale mnie przekonało.

Babeczki z marakują

Składniki:

Babeczki z marakują

Ciasto kruche

Krem

  • 200 g waniliowego serka homogenizowanego
  • 100 ml śmietanki 36%
  • łyżka cukru pudru
  • 3 marakuje

Sposób przygotowania:

Babeczki z marakują
Z mąki, masła, cukru i żółtek zagniataj gładkie i elastyczne ciasto, po czym uformuj z niego kule i zawiń w folię spożywczą i wstaw do lodówki na około 1 godzinę.

Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość około 0,5 cm i wyłóż nim wysmarowane masłem foremki do babeczek, ciasto ponakłuwaj w kilku miejscach widelcem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut.

W misce ubij śmietankę a po chwili dodaj cukier puder i serek homogenizowany.

Tak powstałym kremem nadziej babeczki, przed podaniem polej je miąższem z marakui.