paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Babeczki z masą kajmakową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Babeczki z masą kajmakową o lekkim smaku cappuccino, są bardzo dobre.

Babeczki z masą kajmakową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki z masą kajmakową

 

  • Składniki:
  • 15 dag mąka,
  • 5 dag cukier puder,
  • 10 dag margaryna,
  • Masa:,
  • 10 dag mleko w proszku,
  • 10 dag cukier puder,
  • 10 dag margaryna,
  • 50 ml woda,
  • cukier waniliowy,
  • 1 łyżka cappuccino waniliowe

Sposób przygotowania:

Babeczki z masą kajmakową
Mąkę posiekać z margaryną i cukrem szybko rękoma zagnieść ciasto można dodać łyżkę śmietany. Z ciasta uformować kulkę i owinąć folią włożyć do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wyjąć i rozwałkować ciasto na grubość 0,5 cm. Z ciasta wycinać kółka i wylepiać nimi foremki (można to zrobić na papilotki). spody nakłuć widelcem. Piec ok .15 minut w piekarniku nagrzanym na 200 stopni. Przygotować masę: mleko w proszku, cukier puder i cukier waniliowy oraz cappuccino wymieszać. Margarynę roztopić na parze. Do miski z suchymi składnikami wlać 50 ml wrzącej wody i szybko ubijać mikserem aż składniki się połączą dodać margarynę i ubijać aż masa będzie jednolita. Masę od razu wlać w ciepłe jeszcze ciastka pozostawić by ostygły. Ciastka dowolnie dekorować.
Babeczki z masą kajmakową
Z ciasta wycinać kółka i wylepiać nimi foremki (można to zrobić na papilotki). spody nakłuć widelcem.
Babeczki z masą kajmakową
Przygotować masę: mleko w proszku, cukier puder i cukier waniliowy oraz cappuccino wymieszać. Margarynę roztopić na parze.
Babeczki z masą kajmakową
Do miski z suchymi składnikami wlać 50 ml wrzącej wody i szybko ubijać mikserem aż składniki się połączą dodać margarynę i ubijać aż masa będzie jednolita.
Babeczki z masą kajmakową
Masę od razu wlać w ciepłe jeszcze ciastka pozostawić by ostygły.