evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Babeczki z Wątróbek Drobiowych

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne babki wątrobiane :-)

Babeczki z Wątróbek Drobiowych Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babeczki z Wątróbek Drobiowych

 

  • Porcja na dwie osoby:

 

  • 1/2 kg wątróbka z indyka
  • 1 średnia cebula
  • 1 żółtko
  • 7-8 gałązek natki pietruszki (umytej i posiekanej)
  • 1 płaska łyżka maka ziemniaczana
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól,pieprz wg. uznania
  • 2 filiżanki lub kokilki
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Babeczki z Wątróbek Drobiowych
Wątróbkę myjemy i pozbywamy się błonek, kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski.
Dodajemy startą cebulę,jedno żółtko,natkę,mąkę i bułkę tartą.Doprawiamy solą i pieprzem,całość mieszamy.Na rozgrzana patelnię wkładamy naszą masę i smażymy ciągle mieszając.TJ.około 10 minut. Gorący farsz przekładamy do wysmarowanych wcześniej filiżanek lub kokilek (ja użyłam większych filiżanek o średnicy 9 cm)i układamy na talerzu. Gotowe.

Podajemy np. z tłuczonymi ziemniakami i mizerią.

SMACZNEGO :)
Babeczki z Wątróbek Drobiowych
Tutaj widzimy gotową babeczkę z bliska.Ach jak pieknie pachnie mmmmm :)
Babeczki z Wątróbek Drobiowych
A tutaj z kolei widzimy poszczególne etapy przygotowania babeczek :)

Tagi:

tarta mak indyk