reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Babeczki z żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Babeczki są puszyste, miękkie i mało słodkie

Babeczki z żurawiną

Składniki:

Babeczki z żurawiną

 

 

  • 80 g cukru

 

 

  • 1 niepełną szklankę mleka

 

 

 

  • 1 kopiata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

Babeczki z żurawiną
Masło rozpuszczamy i przestudzimy. Mąkę, proszek do pieczenie oraz cukier łączymy ze sobą, a osobno mieszamy masło, mleko i jajka. Białą czekoladę kroimy na małe kawałeczki.łączymy ze sobą suche i mokre składniki, następnie dodajemy żurawinę, sok z cytryny i czekoladę - mieszamy dokładnie do połączenia składników.Ciastem wypełniamy formę do babeczek wyłożoną papilotkami lub do silikonowych foremek i pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach. Tutaj trochę trzeba piec na wyczucie i koniecznie sprawdzić patyczkiem. Górę posypujemy słodkim kakaoSmacznego :)

Tagi:

czekolada