Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Babka a^la piernikowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka i prosta babka a^la piernikowa z dodatkiem ulubionych bakalii i dżemu pomarańczowego do kawki

Babka a^la piernikowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka a^la piernikowa

 

  • 2 jajka
  • 1 szkl cukru
  • 1/2 szkl oleju
  • 2 łyżeczki sody
  • 400 ml kefiru
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka przyprawy do piernika
  • 150 ml dżemu np pomarańczowego
  • 2 szkl mąki
  • 1szkl bakali
  • 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania:

Babka a^la piernikowa
Wszystkie składniki oprócz kakao , mąki i bakalii mieszamy w jednej dużej misce. Bakalie oprószamy 1 łyżką mąki . Do ciasta dodajemy mąkę z kakao mieszamy a pod koniec dodajemy bakalie. Ciasto przelewamy do 2 form keksowych wyłożonych papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50 minut.
Babka a^la piernikowa
Wszystkie składniki oprócz kakao , mąki i bakalii mieszamy w jednej dużej misce.
Babka a^la piernikowa
Do ciasta dodajemy mąkę z kakao i mieszamy
Babka a^la piernikowa
Bakalie mieszamy z łyżką mąki i mieszamy z ciastem
Babka a^la piernikowa
Ciasto przelewamy do keksówek i pieczemy