femme0fatale

femme0fatale

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 89]

Babka cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tradycyjna babką z wyczuwalną cytrynową nutą to coś co każdemu będzie smakować.. Przedstawiam Wam oto przepis!

Babka cytrynowa

Składniki:

Babka cytrynowa

 

Sposób przygotowania:

Babka cytrynowa
Mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną przesiej przez sitko i wymieszaj razem z cukrem pudrem. Margarynę utrzyj razem z cukrem pudrem na puch. Następnie dodaj połowę przygotowanej mąki i połowę mleka i dalszym ciągu ucieraj. Wlej aromat cytrynowy w ilości według własnego uznania ( z zależności jak intensywny cytrynowy smak chcesz uzyskać ). Następnie dodaj resztę mleka i resztę mąki. Całość utrzyj na gładką masę.Masę wylej do formy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Babkę piecz około 45 minut w temp 180 stopni ( do suchego patyczka ).