Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Babka cytrynowo-pomarańczowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Smaczna i pachnąca babka do herbatki.

Babka cytrynowo-pomarańczowa

Składniki:

Babka cytrynowo-pomarańczowa

 

  • 150g masła
  • 3 jaja
  • 200g cukru
  • 100g wiórków kokosowych
  • 50g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • łyżka skórki z cytryny
  • 200g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Babka cytrynowo-pomarańczowa
W małym garnku stopić masło, ostudzić. Jajka ubić z masłem na puch, dodać masło. Wymieszać ze sobą suche składniki: mąkę, kokos, skórkę z cytryny i skórkę kandyzowaną. Połączyć z masą jajeczną. Wylać ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, piec ok. 45-50 min. w temp. 180 st. C.