Babka czarno-biała

Babki « poprzedni | następny »
piotr.frysiak

Kucharz
Przepisy: 7
Babka czarno-biała
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna babka kakaowa, łatwa do przygotowania. Polecam


trudność: łatwe
czas:

Babka czarno-biała - SKŁADNIKI:

  • 50 dag mąki
  • 15 dag masła
  • 40 dag cukru
  • 5 jaj
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka kakao

Babka czarno-biała - PRZYGOTOWANIE:

Masło roztopić i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać śmietanę, roztopiony tłuszcz i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z resztą składników. Masę podzielić na połowę i do jednej z części dodać przesiane kakao a następnie wymieszać. Na spód wylać najpierw ciemną masę a następnie jasną masę. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez jedną godzinę.
SMACZNEGO


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka czarno-biała  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Babki
Babka studencka Babka orzechowa z rodzynkami Babka cappuccino z kremem kawowym
Ucierana babka puszek Babka herbaciano-miodowa Ciasto bananowe z nutą cytrynową
Ciasto z jabłkami Wielkanocna babka marmurkowa Babka drożdżowa z bakaliami
Babka orzechowa z białek Ciasto maślane z rumowo-cytrusową nutką Zebra z polewą z białej czekolady

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane