Babka czarno-biała

Babki « poprzedni | następny »
piotr.frysiak

Kucharz
Przepisy: 7
Babka czarno-biała
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna babka kakaowa, łatwa do przygotowania. Polecam


trudność: łatwe
czas:

Babka czarno-biała - SKŁADNIKI:

  • 50 dag mąki
  • 15 dag masła
  • 40 dag cukru
  • 5 jaj
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka kakao

Babka czarno-biała - PRZYGOTOWANIE:

Masło roztopić i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać śmietanę, roztopiony tłuszcz i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z resztą składników. Masę podzielić na połowę i do jednej z części dodać przesiane kakao a następnie wymieszać. Na spód wylać najpierw ciemną masę a następnie jasną masę. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez jedną godzinę.
SMACZNEGO


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka czarno-biała  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Babki
Babka piaskowa w łatki  Babka na białkach z żurawiną Babka drożdżowa
Babka tulipan zakreconej Babka  piaskowa Keks królewski z bakaliami
Śmietankowa babka z jabłkiem i rodzynkami Babka pomarańczowa Ciasto trójkolorowe
Babka kakaowa Eli Babka drożdżowa Kawowa babka na Wielkanoc

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane