Babka czarno-biała

Babki « poprzedni | następny »
piotr.frysiak - Przepis na: Babka czarno-biała offline

Kucharz
Przepisy: 7
Babka czarno-biała
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszna babka kakaowa, łatwa do przygotowania. Polecam


trudność: łatwe
czas:

Babka czarno-biała - SKŁADNIKI:

  • 50 dag mąki
  • 15 dag masła
  • 40 dag cukru
  • 5 jaj
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka kakao

Babka czarno-biała - PRZYGOTOWANIE:

Masło roztopić i wystudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać śmietanę, roztopiony tłuszcz i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę i delikatnie połączyć z resztą składników. Masę podzielić na połowę i do jednej z części dodać przesiane kakao a następnie wymieszać. Na spód wylać najpierw ciemną masę a następnie jasną masę. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez jedną godzinę.
SMACZNEGO


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka czarno-biała  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Babki
Babka dyniowa z polewą czekoladową Babka herbaciana Babka z dodatkiem dyni
Babka piernikowa Babka biszkoptowa Babka z malinami Eli
Jogurtowa babka z jeżynami Babka z kokosem Babka kokosowa z nutą kakaową
 Babka wielkanocna Babka czekoladowa wg Zub3r'a Babka ze śliwkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane