agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Babka czekoladowa 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna babka na święta wielkanocne.

Babka czekoladowa 6

Składniki:

Babka czekoladowa 6

 

Sposób przygotowania:

Babka czekoladowa 6
Mleko podgrzać wymieszać z drożdżami, odrobiną mąki i cukru, odstawić do wyrośnięcia. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć na gładka masę z cukrem, czekoladą i olejkiem. Kolejno połączyć z rozczynem, przesianą mąką, dokładnie utrzeć, wymieszać z ubitymi białkami i obtoczonymi w mące rodzynkami, posolić. Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Po przełożeniu ciasta do formy piec w nagrzanym piekarniku tak około 45 minut.