lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babka drożdżowa z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mój debiut wyszedł idealny .

Babka drożdżowa z migdałami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka drożdżowa z migdałami

 

Sposób przygotowania:

Babka drożdżowa z migdałami
1. Do szklanki wlać 125 gram mleka , dodać drożdże 1 łyżkę cukru i 2 łyżki mąki. ( ten zaczyn trzymamy 3 godziny tyle trzeba czekać aby się " napracował" ) 2. Do miski wsypałam mąkę. 3 . Do garnuszka włożyłam margarynę rozpuściłam .Do ostudzonej dodałam cukry, jaja, wymieszałam i dodałam do mąki . 4. Teraz dodałam rozczyn z drożdży i migdały tarte , wymieszałam wszystkie składniki. 5. Formę od babki wysmarowałam margaryna i obsypałam bułką tarta. Przełożyłam ciasto. 6. Piekłam w 170 stopniach 50 minut. 7. Po upieczeniu posypałam cukrem pudrem .
Babka drożdżowa z migdałami
1. Do szklanki wlać 125 gram mleka , dodać drożdże 1 łyżkę cukru i 2 łyżki mąki. ( ten zaczyn trzymamy 3 godziny tyle trzeba czekać aby się " napracował" ) 2. Do miski wsypałam mąkę. 3 . Do garnuszka włożyłam margarynę rozpuściłam .Do ostudzonej dodałam cukry, jaja, wymieszałam i dodałam do mąki .
Babka drożdżowa z migdałami
Formę od babki wysmarowałam margaryna i obsypałam bułką tartą
Babka drożdżowa z migdałami
Przełożyłam ciasto do formy od babki takiej średniej
Babka drożdżowa z migdałami
Piekłam w 170 stopniach 50 minut. Po upieczeniu posypałam cukrem pudrem