lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babka dwukolorowa według Laluni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Na dziś prosta pyszna babka dwukolorowa, jedni mówią w łatki drudzy jeszcze inaczej. Pyszna i pulchniutka, czego chcieć więcej.

Babka dwukolorowa według Laluni Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Babka dwukolorowa według Laluni

Składniki:

  • 1 szklanka ksylitolu

 

  • 3 jaja

 

  • 1 szklanka oleju

 

 

 

  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • łyżka błonnika kakaowego

 

  • olejek waniliowy

Dodatkowo :

  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Babka dwukolorowa według Laluni

Wykonanie:

Do misy wbijamy jaja, miksujemy je z ksylitolem na puch. Do ubitych jaj dodajemy letnie mleko i olej nadal miksujemy już na mniejszych obrotach. Dodajemy przesianą mąkę w raz z proszkiem do pieczenia, miksujemy nadal na mniejszych obrotach. Na końcu dodajemy parę kropel olejku waniliowych. Połowę ciasta przelewam do formy silikonowej. Do drugiej polowy dodaje błonnik kakaowy i mieszam. Przelewam ciemne ciasto na jasne. Wstawiam do pieca i piekę 55 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu i przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

Babka dwukolorowa według Laluni
Do misy wbijamy jaja , miksujemy je z ksylitolem na puch .
Babka dwukolorowa według Laluni
Do ubitych jaj dodajemy letnie mleko i olej nadal miksujemy już na mniejszych obrotach .
Babka dwukolorowa według Laluni
Dodajemy przesianą mąkę w raz z proszkiem do pieczenia, miksujemy nadal na mniejszych obrotach.
Babka dwukolorowa według Laluni
Połowę ciasta przelewam do formy silikonowej . Do drugiej polowy dodaje błonnik kakaowy i mieszam . Przelewam ciemne ciasto na jasne.
Babka dwukolorowa według Laluni
Wstawiam do pieca i piekę 55 minut w 170 stopniach . Po upieczeniu i przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem .