djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Babka dwukolorowa z polewą czekoladową

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Szybka, a jakże smaczna babka.

Babka dwukolorowa z polewą czekoladową

Składniki:

Babka dwukolorowa z polewą czekoladową

 

 

Sposób przygotowania:

Babka dwukolorowa z polewą czekoladową
1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy powoli cukier i cukier wanilinowy. Cały czas miksując dodajemy również żółtka. Mąkę ziemniaczaną, pszenną i proszek do pieczenia mieszamy razem i dodajemy do ciasta. Na koniec w garnku rozpuszczamy margarynę i gorącą dodajemy do ciasta. Wszystko razem mieszamy. 2. Z tak przygotowanej masy odejmujemy ok 1/3 i dodajemy do niej kakao. Mieszamy 3. Formę smarujemy dokładnie tłuszczem, wlewamy najpierw jasne ciasto, a potem ciemne. pieczemy ok 30 min w temp. 180 stopni. 4.Na ciasto polewamy polewę czekoladową np. z mojego przepisu: https://gotujmy.pl/szybka-polewa-czekoladowa-do-ciast-,przepisy,72653.html i całość posypujemy wiórkami kokosowymi.

Tagi:

jajko jajka