eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Babka Eli z owocami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna babka z dodatkiem owoców:śliwki,brzoskwinia i jabłko.

Babka Eli z owocami

Składniki:

Babka Eli z owocami

 

  • szklanka=250 ml

 

Sposób przygotowania:

Babka Eli z owocami
Margarynę roztopić.Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko.Owoce umyć,osuszyć,wyjąć pestki i pokroić w cząstkiJajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić na puszystą masę.Do masy cukrowo-jajecznej dodawać na przemian mąkę z proszkiem do pieczenia,maślankę i margarynę,ciągle mieszając.Tortownicę (22 cm) z kominkiem wysmarować margaryną i oprószyć mąką pszenną.Ciasto wyłożyć do tortownicy i powtykać w nie cząstki owoców.Piec babkę około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.Po wystudzeniu posypać babkę cukrem pudrem.Smacznego!