lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Babka gotowana wg lenian

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Babka gotowana bardzo aromatyczna.

Babka gotowana wg lenian Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babka gotowana wg lenian

 

Sposób przygotowania:

Babka gotowana wg lenian
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno. Mąkę wymieszać z proszkiem i mąką ziemniaczaną. Żółtka utrzeć z cukrem i masłem. Do masy żółtkowej dodawać na zmianę mąkę i pianę z białek. Na sam koniec dodać ocet i zapach. Formę wysmarować masłem, włożyć ciasto. Wstawić do gotującej wody na 1 godz. i 45 minut.
Babka gotowana wg lenian
Forma do gotowania babki wielkanocnej
Babka gotowana wg lenian
Etap 2