Babka jogurtowa

Ciasta, Babki « poprzedni | następny »
dora_kg

Kuchcik
Przepisy: 4
zdjęcia: 1 z 2
Babka  jogurtowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

szybka i łatwa babka w sam raz na niedzielę


trudność: łatwe
czas:

Babka jogurtowa - SKŁADNIKI:

  • Do dekoracji:
  • 1 łyżka cukru pudru

Babka jogurtowa - PRZYGOTOWANIE:

1. Masło roztopić w rondelku na małym ogniu. 2. Wymieszać jogurt z jajkami, dodać przesiany cukier puder 3. Zetrzeć na tarce 1 łyżkę skórki z cytryny i dodać do masy. 4. Wlać do masy roztopione i wystudzone masło, dokładnie wymieszać. 5. Stopniowo wsypywać do masy mąkę z proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając. Wyrobić gładkie ciasto. 6. Wlać ciasto do formy i piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni C. 7. babkę pozostawić do ostygnięcia, wyjąć. Posypać cukrem pudrem


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka jogurtowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Kruszonkowy sernik z ananasem Ciasto Toffi na herbatnikach Sernik marcepanowy
Jabłecznik na białkach Ciasto imbirowe z jabłkami  Placek na oleju  z jabłkami i cynamonem
Ciasto śliwkowe z kruszonką Ucierane ze śliwkami Ciasto ucierane Brzoskwinka w galaretce
Placek niebo-piekło Chałwowo czekoladowe ciasto Ciasto piernikowo-porzeczkowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane