Babka jogurtowa

Ciasta, Babki « poprzedni | następny »
dora_kg

Kuchcik
Przepisy: 4
zdjęcia: 1 z 2
Babka  jogurtowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

szybka i łatwa babka w sam raz na niedzielę


trudność: łatwe
czas:

Babka jogurtowa - SKŁADNIKI:

  • Do dekoracji:
  • 1 łyżka cukru pudru

Babka jogurtowa - PRZYGOTOWANIE:

1. Masło roztopić w rondelku na małym ogniu. 2. Wymieszać jogurt z jajkami, dodać przesiany cukier puder 3. Zetrzeć na tarce 1 łyżkę skórki z cytryny i dodać do masy. 4. Wlać do masy roztopione i wystudzone masło, dokładnie wymieszać. 5. Stopniowo wsypywać do masy mąkę z proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając. Wyrobić gładkie ciasto. 6. Wlać ciasto do formy i piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni C. 7. babkę pozostawić do ostygnięcia, wyjąć. Posypać cukrem pudrem


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka jogurtowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Rogaliki maślane z pomarańczową nutą Ciasteczko z czekoladową pianką Sernik kasztanowy z kawową pianką
Ciasto z jabłkami  Odwrócone ciasto z jabłkami i bitą śmietaną Kefirowe ciasto z cytrynową bitą śmietaną
Sernik na zimno warstwowy Ciasto Królowa Śniegu Babka cytrynowa
Sernik drożdżowy z makiem Torcik fasolowy z bitą śmietaną Ptasie mleczko toffi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane