Babka jogurtowa

Ciasta, Babki « poprzedni | następny »
dora_kg - Przepis na: Babka  jogurtowa offline

Kuchcik
Przepisy: 4
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Babka  jogurtowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

szybka i łatwa babka w sam raz na niedzielę


trudność: łatwe
czas:

Babka jogurtowa - SKŁADNIKI:

  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 250 g mąki
  • 7 dag masła
  • 3 jajka
  • 150 g cukru pudru
  • 1 cytryna
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Do dekoracji:
  • 1 łyżka cukru pudru

Babka jogurtowa - PRZYGOTOWANIE:

1. Masło roztopić w rondelku na małym ogniu. 2. Wymieszać jogurt z jajkami, dodać przesiany cukier puder 3. Zetrzeć na tarce 1 łyżkę skórki z cytryny i dodać do masy. 4. Wlać do masy roztopione i wystudzone masło, dokładnie wymieszać. 5. Stopniowo wsypywać do masy mąkę z proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając. Wyrobić gładkie ciasto. 6. Wlać ciasto do formy i piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni C. 7. babkę pozostawić do ostygnięcia, wyjąć. Posypać cukrem pudrem


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka jogurtowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Ciasto kokosowe Bounty Placek ze śliwkami Babka górnicza z dżemem
Kokosanki czekoladowe Pavlova z borówkami Jesienne ciasto z winogronami poziomkowymi
Babka cytrynowa z suszonymi jabłkami Odwrócone ciasto z ananasem i winogronem Kolorowa babka przekładana
Tarta z jeżynami i polskim winogronem Babka bananowa z malinami Biszkoptowe ciastka z owocami tropikalnymi

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane