Babka jogurtowa

Ciasta, Babki « poprzedni | następny »
dora_kg - autor przepisu Babka  jogurtowa offline

Kuchcik
Przepisy: 4
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Babka  jogurtowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

szybka i łatwa babka w sam raz na niedzielę


trudność: łatwe
czas:

Babka jogurtowa - SKŁADNIKI:

  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 250 g mąki
  • 7 dag masła
  • 3 jajka
  • 150 g cukru pudru
  • 1 cytryna
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Do dekoracji:
  • 1 łyżka cukru pudru

Babka jogurtowa - PRZYGOTOWANIE:

1. Masło roztopić w rondelku na małym ogniu. 2. Wymieszać jogurt z jajkami, dodać przesiany cukier puder 3. Zetrzeć na tarce 1 łyżkę skórki z cytryny i dodać do masy. 4. Wlać do masy roztopione i wystudzone masło, dokładnie wymieszać. 5. Stopniowo wsypywać do masy mąkę z proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając. Wyrobić gładkie ciasto. 6. Wlać ciasto do formy i piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni C. 7. babkę pozostawić do ostygnięcia, wyjąć. Posypać cukrem pudrem



Komentarze do Babka jogurtowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Szachownica wg kasienka1987 Sernik z bakaliami i owocami Mazurek Wielkanocny
Tarta paryska z truskawkami Ponczowa baba wielkanocna Babka Wilekanocna De Lux
Biszkopt z masą kakaową Mazurek z lemon curd Sernik Kakabako - karmel-kawa-banan-kokos
Morelowo-brzoskwiniowy  mazurek Świąteczne ciasto zebra Ciasto pysznotka
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane