Babka jogurtowa

Ciasta, Babki « poprzedni | następny »
dora_kg - Przepis na: Babka  jogurtowa offline

Kuchcik
Przepisy: 4
zdjęcia: 1 z 2 Strzałka
Babka  jogurtowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

szybka i łatwa babka w sam raz na niedzielę


trudność: łatwe
czas:

Babka jogurtowa - SKŁADNIKI:

  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 250 g mąki
  • 7 dag masła
  • 3 jajka
  • 150 g cukru pudru
  • 1 cytryna
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Do dekoracji:
  • 1 łyżka cukru pudru

Babka jogurtowa - PRZYGOTOWANIE:

1. Masło roztopić w rondelku na małym ogniu. 2. Wymieszać jogurt z jajkami, dodać przesiany cukier puder 3. Zetrzeć na tarce 1 łyżkę skórki z cytryny i dodać do masy. 4. Wlać do masy roztopione i wystudzone masło, dokładnie wymieszać. 5. Stopniowo wsypywać do masy mąkę z proszkiem do pieczenia, cały czas mieszając. Wyrobić gładkie ciasto. 6. Wlać ciasto do formy i piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni C. 7. babkę pozostawić do ostygnięcia, wyjąć. Posypać cukrem pudrem


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka jogurtowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Szarlotka z połówkami jabłek Marchewkowa tarta
Tarta makowo- pomarańczowa Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka
Kakaowe ciasto z masą serkową Jogurtowy serniczek Strucla drożdżowa z makiem
Kopiec kreta z bitą śmietaną Piernik korzenny z polewą Biszkoptowy przekładaniec z aronią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane