Elwira5

Elwira5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Babka kakaowa Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tą babkę szybko się robi i gdy dostaje niespodziewanych gości zawsze mogę na nią liczyć.Zawsze jest dobra i bardzo puszysta.Nasza rodzina wogóle przepada za tą babką.

Babka kakaowa Eli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka kakaowa Eli

 

Sposób przygotowania:

Babka kakaowa Eli
W garnuszku roztapiamy margarynę,dodajemy cukier i mocno ucieramy. Po chwili dodajemy żółtka, osobno białka ubijamy na pianę,mieszamy. Stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i śmietanę-mieszamy. Gdy wszystko wymieszany powoli wkładamy ubitą pianę z białek.Jedną połowę ciasta włożyć na blaszkę , a do drugiej dołożyć kakao i też wkładamy na blaszkę na pierwszą część ciasta.Piec 50 min,180 stopni.
Babka kakaowa Eli
roztapiamy margarynę w garnku na małym ogniu.
Babka kakaowa Eli
do ciasta dodaje śmietany , utrzymuje wilgoć.
Babka kakaowa Eli
do drugiej części ciasta dodajemy kakao .
Babka kakaowa Eli
na pierwszą część ciasta jasną kładziemy 2 ciemną część.

Tagi:

jajko jajka