Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Babka kawowo- orzechowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Pyszna babka kawowo- orzechowa. Do przygotowania w kilka chwil. Idealny deser do kawy lub herbatki. Polecam!!!

Babka kawowo- orzechowa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babka kawowo- orzechowa

 

Sposób przygotowania:

Babka kawowo- orzechowa
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i kawami. Stopniowo dodawaj do masy jajecznej. Następnie cienkim strumykiem wlewaj rozpuszczoną margarynę. Na końcu do ciasta dodaj posiekane orzechy włoskie. Wymieszaj ciasto łyżką. Ciasto wyłóż na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą foremkę na babkę. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni. Polewę czekoladową przygotuj według przepisu na opakowaniu. Polewą polej przestudzoną babkę. Wierzch posyp płatkami migdałowymi. 
Babka kawowo- orzechowa
Jajka ubij z cukrem na puszystą masę. Mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i kawami. Stopniowo dodawaj do masy jajecznej.
Babka kawowo- orzechowa
Następnie cienkim strumykiem wlewaj rozpuszczoną margarynę. Na końcu do ciasta dodaj posiekane orzechy włoskie. Wymieszaj ciasto łyżką.
Babka kawowo- orzechowa
Ciasto wyłóż na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą foremkę na babkę. Piecz 45 minut w temperaturze 180 stopni. Polewę czekoladową przygotuj według przepisu na opakowaniu. Polewą polej przestudzoną babkę. Wierzch posyp płatkami migdałowymi

Tagi:

jajko kawa jajka