Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Babka kokosowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

W małym garnku stopić masło, odstawić żeby przestygło. Jajka ubić z masłem w misce na puch, dodać powoli masło.

Babka kokosowa

Składniki:

Babka kokosowa

 

  • 150g masła
  • 3 jaja
  • 200g cukru
  • 200g wiórków kokosowych
  • 50g kandyzowanej skórki pomarańczowej
  • 50g posiekanej gorzkiej czekolady
  • 75g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Babka kokosowa
W małym garnku stopić masło, odstawić żeby przestygło. Jajka ubić z masłem w misce na puch, dodać powoli masło. Wymieszaj ze sobą suche składniki: mąkę, kokos, posiekana drobno skórkę oraz małe kawałeczki gorzkiej czekolady. Połącz z masą jajeczną. Wylej do keksówki wyłożonej papierem, piecz ok. 45 min. w temp. 180 st. C.

Tagi:

czekolada