lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

babka kokosowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna babeczka można polać polewą

babka kokosowa

Składniki:

babka kokosowa

 

  • 230 g miękkiego masła
  • 1 szklanka cukru
  • 3jajka
  • 2,5 szklanki mąki
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1,5 szklanka wiórków kokosowych
  • 1 szklanka mleka

Sposób przygotowania:

babka kokosowa
Ubijamy osobno żółtka z cukrem na puszysta masę dodajemy roztopione masło nadal miksujemy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wiórki kokosowe i mleko ,na koniec dodajemy ubite białka osobno i delikatnie mieszamy aby nam nie opadło za bardzo. Składniki wymieszać.Masę wlać do przygotowanej formy tortowej około 26 cm i piec przez 1 godzinę.