aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

Babka kukurydziana wg aqua65

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

moja najlepsza babka kukurydziana

Babka kukurydziana wg aqua65

Składniki:

Babka kukurydziana wg aqua65

 

  • 15 dkg maki kukurydzianej
  • 15 dkg cukru
  • 4 jaja
  • pół cytryny
  • marmolada
  • galaretka

Sposób przygotowania:

Babka kukurydziana wg aqua65
żółtka utrzeć z cukrem wcisnąć sok z cytryny wsypać otartą skórkę cytrynową oraz mąkę i dokładnie wymieszać pod koniec wmieszać pianę z białek i wlać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką piec do 50 minut w gorącym piekarniku po upieczeniu nadziać marmoladą owocową i oblać galaretką o takim samym smaku. smacznego

Tagi:

mak kukurydza