Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Babka limonkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Szybka i bardzo smaczna babka limonkowa, idealna do kawy.

Babka limonkowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Babka limonkowa

 

Sposób przygotowania:

Babka limonkowa
Jajka razem z cukrem miksujemy do białości. Następnie wsypujemy po troszeczku mąki tortowej, mąki ziemniaczanej oraz proszku. Do masy cienkim strumykiem wlewamy gorącą, rozpuszczoną margarynę. Następnie dodajemy skórkę otartą z limonki oraz wyciśnięty sok. Miksujemy. Masę wylewamy na wysmarowaną tłuszczem formę do babkę. Pieczemy około 45 minut w temp. 180 stopni.
Babka limonkowa
Jajka razem z cukrem miksujemy do białości. Następnie wsypujemy po troszeczku mąki tortowej, mąki ziemniaczanej oraz proszku. Do masy cienkim strumykiem wlewamy gorącą, rozpuszczoną margarynę.
Babka limonkowa
Następnie dodajemy skórkę otartą z limonki oraz wyciśnięty sok. Miksujemy. Masę wylewamy na wysmarowaną tłuszczem formę do babkę. Pieczemy około 45 minut w temp. 180 stopni.

Tagi:

jajko jajka