lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Babka majonezowa.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Robiłam pierwszy raz wyszła naprawdę bardzo smaczna

Babka majonezowa. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka majonezowa.

 

 

  • pół szklanki mąki tortowej

 

 

  • 4 jaja

 

  • 4 łyżki majonezu

 

  • 1.1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

  • 150 gram cukru

 

  • aromat rumowy

Sposób przygotowania:

Babka majonezowa.
Jajka  całe zmiksowałam z cukrem na jednolita masę która podwoiła swoja obientość . Dodałam  rozpuszczona Kasie  ( margaryna )proszek do pieczenia z dwoma mąkami wymieszałam i zmiksowałam . Na koniec dodajemy majonez nakładałam łyzką  i aromat  który zmienia zapach babki .Pieczemy 45 minut w 180 stopniach Polecam babkę jest smaczna i wilgotna nie czuc smaku majonezu .
Babka majonezowa.
tak wyglądała bez cukru pudru z cukrem wyglada smaczniej
Babka majonezowa.
przelalam ciasto do formy i poszła do pieca
Babka majonezowa.
ciasto welwałam po woli równo miernie :)
Babka majonezowa.
zmiksowałam wszystkie składniki i wlałam do formy