Halina07

Halina07

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 82]

Babka majonezowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybka i łatwa w przygotowaniu Babka majonezowa.

Babka majonezowa

Składniki:

Babka majonezowa

 

 

Sposób przygotowania:

Babka majonezowa
Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywno. Na końcu ubijania dodać żółtka i cukier. Miksując dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia.Na końcu dodać olejek i majonez.Dokładnie wymieszać i wylać na wysmarowaną foremkę do babki. Można odlać troszeczkę ciasta -dodać do niego 1 łyżkę kakao i takie ciemne ciasto wylać na jasne i zrobić falę.Po upieczeniu ładnie wygląda. Piec 30-35 minut w temp.170 st.C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową.