darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Babka makowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Przed podaniem babkę makową przełożyć ubitą śmietanką lub maślaną masą kawową.

Babka makowa

Składniki:

Babka makowa

 

Sposób przygotowania:

Babka makowa
Jaja umyć, wylać ze skorupek do dużej miski, dodać cukier, ubić trzepaczką na pulchną pianę. Ubitą pianę delikatnie połączyć z makiem i utłuczoną wanilią. Formę wysmarować masłem, posypać tartą bułką. Masę makową wyłożyć do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego i do temperatury około 150°C. Upiec lekko rumieniąc. Ostudzić, wyjąć z formy. Przed podaniem przełożyć ubitą śmietanką lub maślaną masą kawową.

Tagi:

tarta mak