smak i uczucie

smak i uczucie

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Pyszna babka mateczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Babka mateczki to jedna z moich propozycji swiątecznych. Baba jest wilgotna i puszysta. Ja posypałam cukrem pudrem , ale można również polukrować

Pyszna babka mateczki

Składniki:

Pyszna babka mateczki

 

 

Sposób przygotowania:

Pyszna babka mateczki
1. Jaja wybić do miski i utrzeć z cukrem 2. Dodać obie przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia dalej miksować. 3 Masło włożyć do garnuszka i roztopić. Gorące wlewać do ciasta ciągle miksując 4 Formę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą Na dno wsypać rodzynki i zalać ciastem 5 Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 45 minut 5 Po wystudzeniu baby posypać cukrem pudrem

Tagi:

jajko tarta jajka