Babka miodowa

Babki « poprzedni | następny »
hgg

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
Babka miodowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Miód wraz z tłuszczem, cukrem i mlekiem rozpuścić w garnku, stale mieszając.


trudność: łatwe
czas:

Babka miodowa - SKŁADNIKI:

Babka miodowa - PRZYGOTOWANIE:

Miód wraz z tłuszczem, cukrem i mlekiem rozpuścić w garnku, stale mieszając. Ostudzoną masę utrzeć z jajami (dodawać je po jednym). Następnie wlać rum i wsypać przyprawy. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i orzechami, wsypać do masy miodowej i wymieszać. Na koniec dodać pokrojone w kostkę i obtoczone w mące owoce. Foremkę natrzeć tłuszczem i posypać tartą bulką. Wyłożyć ciasto do foremki i piec około 70 min w średnio nagrzanym piekarniku. Po 30 min pieczenia przy kryć pergaminem. Upieczoną gorącą babkę posypać cukrem pudrem. 100 g - 360 kcal.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka miodowa (strona 1 z 1)  
Gość

huhu
gość

2008-10-30 15:07
uuhuhiuhuh
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Babki
Babka piaskowa w łatki  Babka na białkach z żurawiną Babka drożdżowa
Babka tulipan zakreconej Babka  piaskowa Keks królewski z bakaliami
Śmietankowa babka z jabłkiem i rodzynkami Babka pomarańczowa Ciasto trójkolorowe
Babka kakaowa Eli Babka drożdżowa Kawowa babka na Wielkanoc

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane