Babka miodowa

Babki « poprzedni | następny »
hgg - Przepis na: Babka miodowa offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
Babka miodowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Miód wraz z tłuszczem, cukrem i mlekiem rozpuścić w garnku, stale mieszając.


trudność: łatwe
czas:

Babka miodowa - SKŁADNIKI:

Babka miodowa - PRZYGOTOWANIE:

Miód wraz z tłuszczem, cukrem i mlekiem rozpuścić w garnku, stale mieszając. Ostudzoną masę utrzeć z jajami (dodawać je po jednym). Następnie wlać rum i wsypać przyprawy. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i orzechami, wsypać do masy miodowej i wymieszać. Na koniec dodać pokrojone w kostkę i obtoczone w mące owoce. Foremkę natrzeć tłuszczem i posypać tartą bulką. Wyłożyć ciasto do foremki i piec około 70 min w średnio nagrzanym piekarniku. Po 30 min pieczenia przy kryć pergaminem. Upieczoną gorącą babkę posypać cukrem pudrem. 100 g - 360 kcal.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka miodowa (strona 1 z 1)  
Gość

huhu
gość

2008-10-30 15:07
uuhuhiuhuh
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Babki
Ciasto śmietankowe Figa z makiem - babka Babka z brzoskwinią
Babka śmietankowa z żurawiną Ucierana babka z sokiem z pomarańczy Babka z bananami
Zebra na mleku sojowym Poziomkowa babka z żółtymi malinami Babka z malinami
Babka majonezowa wg Zub3r'a Babka z cukinią i daktylami Babka w wersji letniej z truskawkami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane