Babka miodowa

Babki « poprzedni | następny »
hgg

Złoty Ekspert
Przepisy: 680
MODERATOR
Babka miodowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Miód wraz z tłuszczem, cukrem i mlekiem rozpuścić w garnku, stale mieszając.


trudność: łatwe
czas:

Babka miodowa - SKŁADNIKI:

Babka miodowa - PRZYGOTOWANIE:

Miód wraz z tłuszczem, cukrem i mlekiem rozpuścić w garnku, stale mieszając. Ostudzoną masę utrzeć z jajami (dodawać je po jednym). Następnie wlać rum i wsypać przyprawy. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i orzechami, wsypać do masy miodowej i wymieszać. Na koniec dodać pokrojone w kostkę i obtoczone w mące owoce. Foremkę natrzeć tłuszczem i posypać tartą bulką. Wyłożyć ciasto do foremki i piec około 70 min w średnio nagrzanym piekarniku. Po 30 min pieczenia przy kryć pergaminem. Upieczoną gorącą babkę posypać cukrem pudrem. 100 g - 360 kcal.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka miodowa (strona 1 z 1)  
Gość

huhu
gość

2008-10-30 15:07
uuhuhiuhuh
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Babki
Babka śmietankowa wg Zub3ra Drożdżowa babka z czekoladą Babka majonezowa
Babka w panierce sezamowej Majonezowa babka z żurawiną Babka trzy smaki
Babka majonezowa w dwóch smakach Herbaciany domek (babka) z rodzynkami Waniliowa babka z majonezem
Piegowaty wieniec Zapomniana zebra Rumowa babka z lukrem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane